<< Previous Next >>

Melvus melvus


Melvus melvus
Photo Information
Copyright: john vantighem (john1) Gold Star Critiquer/Gold Note Writer [C: 122 W: 0 N: 439] (3410)
Genre: Animals
Medium: Color
Date Taken: 2012-03-22
Categories: Birds
Camera: Sony Alpha DSLR 350, Minolta AF 75-300, Sandisk Ultra II 4Gb
Photo Version: Original Version
Date Submitted: 2012-03-24 4:21
Viewed: 2135
Points: 3
[Note Guidelines] Photographer's Note [French]
Quel bonheur, pour un - modeste - vélivole qui plus est, que celui d'observer ce talentueux flemmard en train de défier les lois de la pesanteur sans le moindre effort apparent ! Le plumage de queue en perpétuel mouvement, il glisse à quelques mètres du sol, point trop soucieux de la présence humaine. Puis, toujours sans effort apparent, il tournoie et monte, monte à perte de vue dans le ciel.


Only registered TrekNature members may rate photo notes.
Add Critique [Critiquing Guidelines] 
Only registered TrekNature members may write critiques.
Discussions
ThreadThread Starter Messages Updated
To PeterZ: answearjohn1 2 03-24 10:51
You must be logged in to start a discussion.

Critiques [Translate]

Ciao John, great capture of lovely bird in fantastic fly on a beautiful blue sky, fine details and splendid sharpness, very well done, my friend, have a good week end, ciao Silvio

Hi John,
Aardige foto van deze Rode Wouw. Ik hoop dat je het niet erg vind dat ik in het Nederlands commentaar geef. Dan ben ik vrijer dan in het Engels. Ik heb namelijk een paar tips. Bij zo'n in-de-vlucht foto is het prettiger als er voor de vogel meer ruimte is dan achter de vogel. Dat geeft de foto dynamiek.
De scherpte laat wat te wensen over. Ik weet dat het lastig is om in zo'n geval een statief te gebruiken. Maar voor een scherpe foto van een vogel in de vlucht heb je bijna altijd wel ondersteuning nodig.
Om de donkere kleuren, hier in de veren, wat op te halen, kun je schaduw en hooglichten gebruiken in een fotobewerkingsprogramma. Ik weet niet of je dat hebt. Maar het werkt wel.
Geniet van het weekend,
Peter

Calibration Check
0123456789ABCDEF