çok teşekkür ederim, Ömer Bey. her fotoğrafta yorumsuz ve ziyaretsiz bırakmıyorsunuz. kelimelerinizdeki samimiyet ayrıca çok memnun ediyor; sağolun, eksik olmayın.
600 çok güzel bir lens, tek sıkıntısı malum, ağırlığı ve her zaman kolay hamle yapılamayışı. gerçi benzeri durum 500 ve 800 için de var. belki nispeten daha hafifler. ancak kullanan için bir süre sonra aynı duyguları hissettiriyorlar:)
ancak diğer taraftan böcek makroların da bile hiç fena değiller. hele bir de tripodla kullanılırsa -ki işte bu her zaman o kadar pratik değil, en azından benim için- harika sonuçlar veriyor.
bu kareye gelince, göç dönemi Hatay'ın hemen hemen en son noktalarından birinde çekmiştim. Ali Atahan dostumuzdan öğrendim ki bir önceki gün 5000den fazla yırtıcı geçmiş, ancak bunu çektiğim gün, rüzgar ve diğer hava şartlarından en fazla 10 kadar yırtıcı geçmişti. şansımıza bu delikanlı bizi kırmayıp, bir kaç kare ile günü kurtarmıştık.
sağlıcakla kalın, iyi geceler, selamlar. |
Turkey
 Pernis apivorus-Ari Sahini/Honey Buzzard (36) rousettus
(19818) |